Girişimi Daha Başlamadan Bitiren Hatalar

Girişimi Daha Başlamadan Bitiren Hatalar

Birçok girişim daha yolun başında büyük hayal kırıklıkları ile sonlanıyor.

Peki neden böyle hiç düşündünüz mü?

Eğer başarısız bir girişim hikayeniz varsa yeniden başlamadan kendinize şu soruları sorun;

1-Bu iş fikri için ne kadar çalışma yaptınız?

Girişimin ilk başında yeni bir fikir üretilir ama bu fikre ihtiyaç olup olmadığı akıllara gelmez. Sektör, rakip analizi, tüketici davranışları gibi birçok alan araştırılmaz. Bu da ilk zincirin kopmasına neden olur.

2-Profesyonel destek aldınız mı?

İyi bir fikir, doğru plan ve yatırım gerektirir. Ne yaparsanız yapın bu aşamayı atlamamak gerek. Çünkü uzman kişilerin eşliğinde yol haritası belirlemek büyümenin altın anahtarıdır. Profesyoneller işin bilinmeyenlerine ışık tutarak size zaman ve para kazandırır.

3-Doğru ekip kuruldu mu?

Birçok girişim müşteri ilişkilerini, teknik konuları ve dahasını yönetemediğinden başlamadan biter. Bu nedenle her şeyi tek başına yapmak yerine doğru bir ekiple, optimum hızla başarıya daha çabuk ulaşabilirsiniz.

4-Sadece ürün mü önemli?

Girişimciler genelde direkt hizmet veya ürünlerine odaklanır. Ama bunu destekleyecek alanları görmezden gelirler. Finans, pazarlama, satış, liderlik, sosyal medya kullanımı, kalite yönetimi gibi alanlardaki planların da çok iyi yapılması önemli.

5-Siz hazır mısınız?

Doğru zamanı beklemek önemli. Zor zamanlar, hele ki psikolojik zorluklar işe yansır. Önce kendinizi ayağa kaldırın ve her durumda kendinizi yönetmeyi öğrenin. Sonra gerisi gelecektir zaten.

Sizi başarısızlığa götüren adımları doğru analiz ederseniz başarı ardından muhakkak gelecektir.

Bir yorum yazın

Ad
E-mail
Website
Yorum

en_GB