Başarılı koçlar  dijital araçları ve sosyal medyayı nasıl kullanıyorlar?

Başarılı koçlar  dijital araçları ve sosyal medyayı nasıl kullanıyorlar?

Dijital araçlar, iş operasyonlarını düzene sokmaya, verimliliği ve kârlılığı artırmaya yardımcı olabildikleri için modern girişimcilikte çok önemli.  Koçluk işinizi hem dünden farklı bugüne hem de sürdürülebilir olması açısından geleceğe taşımak istiyorsanız bu araçları işiniz için etkili bir şekilde kullanmaya başlamalısınız.

Bu yazımda hem önemini hem de kullanabileceğiniz 10 temel aracı paylaşmak istiyorum.

Bu araçları kullanmanın girişimcilikte önemli olmasının bazı nedenleri var;

Tekrarlanan işleri otomatikleştirmesi: 

Dijital araçlar, faturalama, envanter yönetimi ve sosyal medya yönetimi gibi tekrarlı yapılan işlerin otomatikleştirilmesine yardımcı olabilir. Bu, zamandan tasarruf sağlar ve girişimcilerin daha önemli işlere odaklanmasına yardımcı olur.

Geliştirilmiş müşteri etkileşimi:

Girişimciler, dijital araçlarla müşterilerle anında etkileşim kurabilir, sorulara yanıt verebilir ve hatta geçmiş etkileşimlere dayalı olarak kişiye özel  öneriler sunabilir.

Daha iyi karar verme: 

Dijital araçlar, girişimcilerin daha iyi iş kararları almalarına yardımcı olan gerçek zamanlı veriler ve analizler sağlar. Bu işinizi büyütmek için doğru adımlar atmanızı destekler.

Artan erişilebilirlik: 

Dijital araçlar, girişimcilerin uzaktan çalışmasını ve bilgiye her yerden, her zaman erişmesini kolaylaştırır. Bugün baktığınızda birçok araç dünyanın farklı yerleri ile yerinizden kalkmadan iş yapmanızı kolaylıkla sağlıyor. 

Dijital araçları koçluk işinize dahil etmek için atabileceğiniz bazı adımlar ise şunlar,

İhtiyaçlarınızı belirleyin: İşletmenizde pazarlama, muhasebe veya müşteri hizmetleri gibi dijital araçlardan yararlanabilecek alanlarını belirleyin.

Dijital araçları araştırın: İhtiyaç alanınızdaki dijital araçları araştırın. Özellikleri, fiyatları ve incelemeleri karşılaştırın.

Doğru aracı seçin: İş gereksinimlerinize, bütçenize uygun ve kullanımı kolay bir araç seçin. Aracın, kullandığınız diğer sistemlerle entegre olup olmadığını ve ne kadar güvenli olduğunu muhakkak kontrol edin.

Ekibinizi eğitin: Ekibinizi, faydalarını en üst düzeye çıkarmak için dijital aracı etkili bir şekilde nasıl kullanacakları konusunda eğitin.

Sonuçları değerlendirin: İş ihtiyaçlarınızın ve hedeflerinizin karşıladığından emin olmak için, dijital araçları kullanmanın sonuçlarını düzenli olarak değerlendirin.

Peki koçlar hangi dijital araçları kullanarak işlerine destek verebilirler?

Elbette her geçen gün hızlı gelişen teknoloji ile dijital araçlar artmakta. Bununla birlikte “10 En Temel Kullanabileceğiniz Dijital Aracı” şöyle sıralayabiliriz.

1-Sosyal Medya

Sosyal Medya araçlarının dijitalde işinizi büyütmek için bugün önemi tartışılmaz bir yerde. Burada önemli olan hedef kitlenizin olduğu mecraları iyi tespit edip, onlara uygun yerde bulunmak.

Örneğin,

Öğrenci koçu iseniz öğrencilerin, velilerin veya öğretmenlerin bulunduğu gruplar size kaynak olabilir.

Kurumsal hayat için Linkedin önemli bir platformdur.

2- Linktree

Birçok mecrada varsanız, diğer sosyal medya uygulamalarındaki içerikleriniz paylaşabilirsiniz.

Diyelim Instagram hesabınız var ama ana sayfanızda diğer sosyal mecra içeriklerinizi de göstererek içeriklerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak istiyorsunuz. Peki tüm bu linkleri nasıl sunabilirsiniz? 

İşte etkili bir uygulama,

Yalnızca birden çok bağlantıya tek bir bağlantı üzerinden ulaşılmasını sağlayan bir arayüzdür. Yani bir nevi, tüm hesap bağlantılarınızın olduğu bir internet sitesi işlevi görür. 

3-Google Analytics

 Bir girişimci olmak için bir çok dataya ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için Google Analytics en güvenilir kaynaklardan biri. Google Analytic sizlere websitesitenizin  trafiği ve performansı ile ilgili en doğru bilgileri sunar. 

4- Google Trends

 Google aramalarında sorguların ( markanız , isminiz, içerik konularınız gibi) hangi coğrafyada, hangi dillerde ve ne sıklıkla arandığını istatistiksel bilgi olarak sizlere sunar böylece neyin gündemde olduğunu ve müşterilerin hangi konuya talebi olduğunu öğrenebilirsiniz. 

5 – Docusign

Online platformlarda ya da uzaktan çalışırken bir dökümanı imzalamak ya da taramak zor olabiliyor. 

Docusing, imza atmanız gereken dosyaların çıktısını alıp, imzasını atıp, taratıp yollama derdine son veriyor. Bu uygulama ile parmak iziniz sayesinde imzanızı atabiliyor ve zamanı daha verimli kullanmanızı sağlıyor. 

Aynı şekilde online imzaları Adobereader ve word üzerinden de e-imza şeklinde imzalayabilirsiniz. 

6- Zoom ve Google Space

Bugün online koçluk çalışmaların, toplantıların vazgeçilmez araçları var. Zoom ve Google Space uygulamasıyla, Bire bir koçluk çalışmalarınızı etkili şekilde yapabilir,anında toplantı başlatabilir veya farklı toplantılara katılabilirsiniz, anlık mesajlaşma yoluyla bağlantı kurabilir ve hatta doğrudan telefonunuzdan sunum yapabilirsiniz. 

Online koçluk bir çok koçun mesafeli durduğu bir yaklaşım olsa da, gelecekte işinizi bambaşka yere taşıyacağını fark edeceksiniz. Bu sebeple erkenden alışmak ve pratikler yapmak önemli.

7- Mailchimp 

Hedef kitlenize ürün veya hizmetlerinizi doğrudan haber vermenin ve onlara değer oluşturmanın yollarından birisi e-posta pazarlaması.  

 MailChimp’in özelleştirilebilir şablonları ve bültenleri ve e-posta kampanyalarınızı yönetmek ve doğrudan abonelerinize göndermeyi sağlar Ek olarak, MailChimp’in raporları, e-postalarınızın ne kadar iyi performans gösterdiğini ve onları hedef kitleniz için nasıl iyileştirebileceğinizi görmenizi sağlar. 

8- Smallpdf & Convertio

Pdf’ i Word’e ya da Word u Excel’ e dönüştürmek gibi birden fazla farklı dökümanı bibirine dönüştürmenizi sağlar. Günlük kotaları ücretsiz bir şekilde sağlar. 

9- Scannable, Camscanner ve Notebloc

Koçluk notlarınızı, fotoğraflarını çektiğiniz dosyaları, tarayarak döküman haline getirmenizi sağlar. 

10-Wetransfer

WeTransfer, herhangi bir kişiye üye olmadan tam 2 GB’a kadar dosyaları ücretsiz şekilde göndermenizi sağlıyor. WeTransfer dosya gönder dedikten sonra bir hafta boyunca WeTransfer’in sunucularında kalan dosyanız, bu belli süre içerisinde indirebiliyorsunuz.

Genel olarak, girişimcilikte dijital araçları kullanmak, daha çok değil, daha akıllıca çalışmanıza ve daha büyük başarılar elde etmenize yardımcı olabilir.

en_GB