Ufuk Baydar

Ufuk Baydar

‘İş Olarak Koçluktan Kazanmak’ programına katılmadan önce bana işimde gerçekten istediğim katkıyı sağlayıp sağlayamayacağı konusunda çok düşündüm. Çünkü bu çalışmayla koçluğumun iş kısmını oturtacak ve ticarete atılacaktım.

Bu konuda Esra Hanımın Girişimci Kadınlar üzerine Podcastlerini dinledim. Orada çok güzel açıklamalar buldum.

İş olarak Koçluktan kazanmak programının çok dolu ve yoğun oluşu beni bayağı zorladı. Esra Hanımla bir ön görüşme yaptım. Programının herkese göre olmadığını anlattı, iyi düşünüp öyle karar vermemi söyledi. İkimizin de işlerinin yoğun olması nedeniyle başlamamız 2 ayı buldu. Bu süreç kararımı pekiştirdi.

İlk hafta muhteşemdi. Zihinsel yaptığımız çalışmalar beynimin aydınlanmasına neden oldu. Bu berraklık diğer haftalarda yapacağımız çalışmamıza çok katkı sağladı. Yapılan her süreç düşünülerek ve çalışılarak ilerliyordu. Niş (uzmanlık) alanının belirlenmesi İşim için çok önemli idi. burada bayağı zorlandığımı biliyorum.

Çalışmalar için ara istemek zorunda kalmama rağmen süper şeyler ürettim. Bu alan netleşmeden üstüne hiçbir şey inşa edemiyorsunuz. Bir evin temellerinin sağlam olması gibi bununda sağlam temeller üstüne oturtulası kesin şart.

Planlama kısmı ise tamamen yapacağınız işin bir projesini oluşturuyor. Arkasından gelen pazarlama ve satış konuları başlı başına bir başka alan. Burada sosyal medya hesapları ve web site kurulumu ile de vizyonunuzu ve vitrininizi oluşturuyorsunuz. Geriye de başarı sonuç ve kazanç kalıyor. Bunların hepsi içinde güzel bir iç disiplin, sabır, azim, istek ve çalışma gerekiyor.

Ticaret yapmak kesinlikle psikolojiyle eşit eğer iyi bir psikolojiniz yoksa bu işe girmenizi tavsiye etmem. Burada bunu da öğreniyorsunuz.
Bu programın sonucunda Kamu personeli Tasarım Uzmanı olarak niş (uzmanlık) alanımı belirledim. Web sitemi yaptım. Sosyal medya hesaplarımı iş sayfasına çevirerek vitrinimi oluşturdum. Kendime güvenim arttı.

Profesyonel koçluğumu bir alana taşımanın hazzını yaşadım. Hedef kitlem netleşti. Başta öğrenilmesi gereken bir konunun sona bırakılmasının ne kadar yanlış olduğunu fark ettim. Hâlâ bunun farkında olmayan koç arkadaşlarıma bu programı almalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Bilinçli farkındalık çok zaman kazandırıyor. Severek yapılan işte kazancı getiriyor.

Esra Hanım toplamda 3 programına katıldım. Her biri koçlar için özel tasarlanmış ve ufuk açıyor.

Kendisini meslektaşlarını düşünerek hazırladığı programları için teşekkür ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum…

en_GB