Hazır Olmadan Başlayın!!!

Hazır Olmadan Başlayın!!!
hamburger.svg

Hedefinizi veya hayalinizi gerçekleştirmeye başlamak için ne kadar zamandır bekliyorsunuz?

Çoğu insan sürekli bir bekleme modunda sıkışıp kalır ve başlamak için mükemmel anı bekler

AMA

Bu büyük bir hata.

Çünkü mükemmel zaman şu an.

Zaman, zamanlamadan daha önemlidir. Zamanlamayı doğru yapmaya odaklanmak yerine zaman kaybetmemeye bakın.

Bugün harekete geçmek için şu fikirleri göz önünde bulundurun:

  • Asla hazır olmayacaksınız. Oyalanmayı seviyoruz. Doğamızda var. Hazır olana kadar beklerseniz, ölüm döşeğinde hala bekliyor olacaksınız. Üzgünüm gerçek bu. Çünkü eksik hep olacak.
  • Mükemmel zaman asla olmayacak. Başlamak için asla iyi bir zaman olmayacak. Her zaman geçerli bir bahaneniz olacaktır. Tüm değişkenler asla aynı hizada olmayacak. Sahip olacağınız en mükemmel zaman şu an.
  • Ne kadar erken başlarsanız, o kadar çabuk başarılı olabilirsiniz. Şimdi başlamanın avantajları çoktur. Herhangi bir yolculuğa ne kadar erken başlarsanız, hedefinize o kadar erken ulaşırsınız. Yolculuğa hazırlanın evet ama bu bitmez bir hazırlanmaya dönmesin.
  • Doğal eğilimimiz çok uzun süre beklemek. Hep çok bekleriz. En son ne zaman bir şeyi çok erken yaptınız? Diğer herkes bekliyor ama siz beklemeyen kişi olun. Kazanç cesurlardan yanadır, bu yüzden cesur olun.
  • Doğal eğilimimiz bilgiye çok fazla değer vermek. İlk adımı atmadan önce bilinmesi gereken her şeyi bilmek istiyoruz. Maalesef her şeyi bilemeyiz. Hayat bazen öngörülemeyen şekillerde ortaya çıkar. Başlamak için çoğu kez yeterli bilgi biliyorsunuzdur, o zaman sadece yapın.
  • En başarılı insanlar çabuk karar verenler ve onlara sadık kalanlardır. En az başarılı insanlar, karar vermekte berbattır. Başta korku olmak üzere çeşitli nedenlerle sonsuza dek çatışırlar. Kendinize bir karar vermek için bir zaman sınırı verin ve ardından onunla birlikte hareket edin. 
  • Hızlı bir şekilde alınan ve bağlı kalacağınız doğru bir karar, bundan bir yıl sonra, sürdüremeyeceğiniz harika bir karardan daha iyidir. 
  • Hızlı karar verme ve onlarla birlikte ilerleme alıştırması yapın. Alışkanlık haline gelsin.
  • Ne kadar erken harekete geçerseniz o kadar çok şey öğrenirsiniz. Eylem sonuçlara yol açar. Her sonuç aldığınızda bir şeyler öğreniyorsunuz. Oturup harekete geçmek için mükemmel anı beklerken herhangi bir sonuç üretmiyorsunuz. Sonucun iyisi kötüsü yoktur, sadece öğreteni vardır.
  • Eylem ilhama verir. Çoğu insan, ilham aldıklarında harekete geçeceklerine yanlış bir şekilde inanırlar. Ama doğru olan tam tersi. Önce eylem ilhama yol açar. Ve sonra ilham daha da fazla eylem getirir.

Peki, tüm bunlara rağmen

Neden bekliyorsunuz?

En gerçekçi cevap korkudur. Başarısız olmanın, kontrol edememenin korkusu, bilinmeyenin verdiği rahatsızlık. Hiç başlamazsanız, başarısız olamazsınız. Ama istediğiniz başarıya da asla ulaşamazsınız.

Asla %100 hazır veya rahat olmayacaksınız, o yüzden derin bir nefes alın ve bugün başlayın.

Hem de nereden başlayın biliyor musunuz? Elinizde ne var ne yok bir yazın sonra en çabuk sonuç getirecek nokta ne ise oradan başlayın.

Şimdi hayatınızı değiştirme zamanı.

en_GB