Girişimci Olarak Kaçınmanız Gereken 9 Hata

Girişimci Olarak Kaçınmanız Gereken 9 Hata

Başarılı olmak için yapılacaklar kadar yapmaktan kaçınılanlar da önemli.

Bazı hatalardan itinayla kaçınmak başarı şansını hayli yukarı taşıyabilir.

Bu yazıda başarılı bir girişimci olmak için kaçınmanızın önemli olduğu 9 hatayı bulacaksınız..

1- Plansız ilerlemek.

Ortalama insanların planları ya yoktur ya çok sığdır. Planlı olmak, zihninize işleri tanıtmak hem karar vermenizi hem adım atmanızı kolaylaştırır.

2. Çok erken pes etmek.

Çoğumuz kolay vazgeçeriz. Başarılı arkadaşlarınız muhtemelen sizden daha akıllı veya daha yetenekli değillerdir, ancak daha ısrarcıdırlar. Başarılı insanlar, amaçlarına ulaşana kadar devam ederler.

3. Tekrarlayan hatalar.

Bir kere hata yapıp, ondan ders alabilseydiniz ve gelecekte tekrar yapmaktan kaçınabilseydiniz, inanılmaz derecede güçlü ve başarılı bir insan olurdunuz. Hatalardan öğrenmek o kadar kıymetli.

Kendinize bir zaman ayırın, en büyük başarısızlıklarınıza bakın ve yaptığınız hataların bir listesini yazın. Bir dahaki sefere neleri farklı yapabilirsiniz? Oturup uzun uzun düşünün, not alın, analiz edin.

4. Başkalarını değiştirmeye çalışmak.

Kendinizi değiştirmenin ne kadar zor olduğunu fark ettiniz mi? İlk başta istemek, sonra üzerine çabalamak her zaman da kolay değildir. Bununla birlikte başka birini değiştirmek daha da zordur çünkü değişmek istemezler. İsteseler bile kendilerinin çabası gerekir. Başkalarını değiştirmeye çalışmakla zamanınızı harcamayın.Bunun yerine, başkalarının yeteneklerini belirleyin ve bu güçlü yönlerinden yararlanın.

5. Güçlü yönlerinizden yararlanamamak.

Hepimizin güçlü yönleri var. Genel eğilim zayıf yönleri güçlendirmektir bununla birlikte güçlü yönlerin etkisinden yararlanmak için onları daha fazla dikkate almalı ve aktif kullanmalısınız. Unutmayın, zor zamanda sizi ayakta tutacak onlar.

6. Yanlış önceliklendirme.

Ortalama bir insan ya öncelik vermede başarısız olur ya da bunu yanlış yapar. Zamanınızı en verimli şekilde nasıl harcayabileceğinize karar verin ve en iyi şekilde yararlanın. Şu anda ilk önceliğiniz ne olursa hayatınıza büyük katkı sağlar? İlk bunun cevabını verin.

7. Karar vermek için duyguları kullanmak.

Çoğu durumda, deneyiminiz ve mantığınız önemli kararlar vermek için en iyisidir. Stresli, kızgın veya kaygılı hissederken kötü bir seçim yapmak kolaydır. Zihniniz sakin ve rahat olduğunda, tüm entelektüel kapasiteniz emrinizdedir. Karar vereceğiniz zaman sizi uygun ve etkili duygu durumuna getirecek ortam oluşturun.

8. Erteleme.

Başarılı insanlar işlerini hemen halleder. Tanıdığınız en başarılı ve en başarısız kişileri karşılaştırın. Erteleme eğilimlerinde büyük bir fark bulacaksınız. Başarılı insanlar zaman kaybetmekten kaçınırlar çünkü girişimcilikte zaman çok kıymetlidir.

9. Sık sık fikir değiştirmek.

Başarısız insanlar sık sık fikir değiştirirler. Çünkü ne istedikleri konusunda net değillerdir. Bolca korkuları vardır. Çözüm bulma konusunda kısır kaldıkları için zorlanırlar. İlerleyememelerinin nedenlerinden biri de budur.

Başarılı insanlar karar vermeden önce kaliteli düşünme yapar, gereken yerde başkalarına sorarak, net olur ve karar verdikten sonra hemen adım atarlar.Karar verin ve devam edin.

Şimdi şöyle bir baktığınızda, Bu hatalardan kaç tanesini düzenli olarak yapıyorsunuz?

Peki,

Başarınızı nasıl sınırladıklarını görebiliyor musunuz?

Bazen başarı doğru şeyleri yapmaktan çok yanlış şeylerden kaçınmakla ilgilidir.

Başarısız insanların yaptığı yaygın hatalardan kaçının. Çoğumuz bu hataları sadece yapmıyoruz, tekrar tekrar yapıyoruz.

Başarılı insanların kaçındığı hatalardan kaçının ve hayatınıza daha fazla başarı katın.

en_GB