İnsanları Rahatsız Etmeden Satmanın Yolları

İnsanları Rahatsız Etmeden Satmanın Yolları

Kimse kendisine satış yapılmasından hoşlanmaz, bu sebeple satıcıları sevmeyiz.

Adım adım gelen satıştan kaçarız. Bize satılmaya çalışıldığını hissettiğimiz anda rahatsız olur, şüphelenir, kapıyı veya telefonu kapatmaya, mağazadan çıkmaya hazırlanırız.

Durum böyle iken diğer tarafta da satış yapmak var.

Satış ticari kazanmanın en önemli ayağı.

Ürün veya hizmetinizi satmazsanız kazanamazsınız.

Peki insanları rahatsız etmeden nasıl satış yapabiliriz?

İlk olarak, insanların satış yapanlar hakkında nelerden nefret ettiğini ve nedenlerini anlamanız gerekir.

Bu yazıda, kesinlikle yapmamanız gereken bazı şeylerden, potansiyel müşterilerinizle olumlu ilişkiler kurmanız için bazı stratejilerden bahsedeceğim.

1- Birine ihtiyacı olmayan bir şeyi satmayın.

Birini satış konuşmanızla kızdırmanın bir numaralı yolu, satış konuşmanızı ürününüze veya hizmetiniz ihtiyacı olmayan birine sunmaktır. İnsanları sinirlendirmemek için doğru insanlara satış yapmalısınız. Satış yapmak için doğru kişiler, ürününüze veya hizmetinize gerçekten ihtiyaç duyan ve bundan faydalanacak kişilerdir.

2- Yapabileceğinizden fazlasını asla vadetmeyin.

Maalesef, sırf müşteri kaçırmamak için yapabileceklerinin üstünde vadeden çok satışçı görmüşsünüzdür.

Be sebeple,

  • Hallederiz.
  • Yaparız.
  • Merak etmeyin, cümleleri müşteri olarak sizi hep korkutur.

Çok az şey itibarınızı yanlış bir vaatten daha fazla mahveder.

3- Sattığınıza önce siz inanın.

Yani onu alacak kişinin gerçekten işine yarayacağına önce siz inanmalısınız. Yoksa samimi olmayan duygu ve düşünceleriniz sesinizin tonundan vücut dilinize kadar yansıyacaktır. Potansiyel müşteri sezgisel olarak rahatsız hissedecektir.

4- Görüşmeyi insani tutun.

Birçok kişi satış görüşmesinin insani boyutunu unutup, otomatik alım yapılan, soruların sorulup, sonra da yolunuza baktığınız bir eylem olduğunu zanneder.

Halbuki, size en iyi satış görüşmesini yapan kişileri düşünün. Onlarla aranızda sıcak insani bir konuşma geçmiştir. Satın alsanız da almasanız da mutlu ayrılırsınız.

Tüm bunlar sizi karşısındakine saygı duyan, dürüst ve ahlaklı gösterecektir. Bu da sizden satın alsın veya almasın insanlara iyi gelecektir.

Elbette satışın farklı aşamalarını bilmek, yeni dünya düzeninde satış yapmak ve satışta ustalaşmak çok daha derin bilgiler ve pratik gerektiriyor. Ve her girişimcinin ilk öğrenmesi gereken konu.

Nice keyifli satışlar diliyorum.

en_GB