İşinizde Felakete Sebep Olabilecek 6 Hata

İşinizde Felakete Sebep Olabilecek 6 Hata

Kendi işinizi kurmak kazançlı ve tatmin edici olduğu kadar zorludur da. Çoğu küçük işletme maalesef başarısız olur. Kazanmak istiyorsanız, küçük işletme sahiplerinin yaygın yaptığı hatalardan kaçınmanız gerekir.

Şunu anlamanız gerekir ki girişiminiz başlangıçta finansal zorluklarla karşı karşıyadır. İşin ilk günlerinde hata yapmaya çok yer yoktur. Önlenebilir hatalar yapmadığınızdan emin olun ve geç olmadan önce kendinizi bu konularda eğitin.

Küçük işletme sahiplerinin işlerinin felaketine yol açan hataları başlıca şunlar;

1-Müşterilerini Dinlememek.

Müşterilerin ürün veya hizmetinizi neden satın aldığını veya almadığını bulmak çok önemli.

Müşteri geri bildirimi bu konuda olmazsa olmaz.

Çok sayıda küçük işletme sahibi, kendi fikrine o kadar aşıktır ki, pazara uyum sağlamak için değiştirmeyi reddeder. Müşterileriniz en iyi bilgi kaynağınızdır. Anketler yapın veya farklı yollardan sorular sorun. Esnek olun ve geri bildirim doğrultusunda yaklaşımınızı değiştirin.

2-Zayıf Liderlik.

Tarihe iz bırakan bir lider olmak zorunda değilsiniz bununla birlikte her iş güçlü liderlik gerektirir.

Sınırlamaları olan çalışanlarla karşılaşmanız olası bir durum. Onları yönlendirmek ve ilham vermek için liderliğiniz önemli. Özellikle yeni dünya düzeninde yeni jenerasyonlara liderlik becerisi muhakkak edinilmeli. Liderlik yaparken açık, net ve sahici olmak güçlü bağlar kurmayı kolaylaştırır.

3-Yanlış İnsanları İşe Almak.

En popüler şirketler bile işe alım hataları yapar. Ancak, büyük şirketler kötü işe alım kararlarını tolere edebilir ve yola devam edebilir. Bununla birlikte küçük bir işletme sahibi, yanlış bir işe alımdan ciddi şekilde zarar görebilir. Kötü bir çalışanın neden olabileceği zaman kaybınızı ve baş ağrılarını düşünün.

İnsan kaynakları departmanınız yoksa, kendi başınızasınız demektir. İşlerinde etkili olan insanları işe aldığınızdan emin olmak için zaman ayırın. Potansiyel çalışanların iş gereksinimlerini, mizacını ve geçmişini göz önünde bulundurun. Bir hatayı önlemek, düzeltmekten çok daha kolaydır.

4-Yetersiz Yatırım.

İşinizi ayakta tutmak için zar zor yetecek paranız olduğunda, herhangi bir küçük aksilik çok büyük felakete yol açabilir. Ayrıca faturalarınızı ödemek için kısa vadede yapabileceğiniz her şeyi yapmak zorunda kalırsınız. Bu, bir işi yürütmenin ve büyütmenin kötü bir yoludur.

Fikrinizi hayata geçirmek için ihtiyacınız olan paraya sahip olduğunuzdan emin olun. İşin yatırım gerektiren kalemlerini en baştan olabildiğince belirleyin.

5-Pazarlamanın Önemini Anlamamak.

Yeni işletme sahipleri genellikle fikirlerinin pazar için harika olduğuna ve bu sebepten pazarlamanın ikincil olduğuna inanır. Çoğu işletmenin ayakta kalabilmesi için yıllık gelirlerinin yaklaşık %15’ini pazarlamaya harcaması gerekir. Bu miktar, işiniz pazarda kabul gördükçe ve siz kazandıkça düşebilir.

Küçük işletmelerin muhakkak bir pazarlama bütçesine ihtiyacı var. İşinizi planlarken, dünyanın varlığınızı bilmesini sağlamak için gerekli maddi imkanlara sahip olduğunuzdan emin olun.

5-Rakiplerinizi Tanıyamamak.

En yakın rakiplerinizin bir listesini yapın. Aynı şeyleri sunmaya odaklanarak veya ücretle yarışarak uzun soluklu devam edemezsiniz. Ürün veya hizmetinizi müşterilerin işletmenizi tercih etmesini sağlayacak şekilde nasıl sunabilirsiniz? Farklı size ait ve müşterinin karşılanmamış ihtiyacı neler? Bunlara ciddi kafa yorun.

Küçük bir işletmeyi yönetmek çok çeşitli beceriler gerektirir. Tek başınıza takmanız gereken çok fazla şapka olduğu için hatalar çok sık gerçekleşir.

Mükemmel olmak gerekli değil, ancak en büyük hatalardan kaçınabilirsiniz. Çünkü kritik bir hata yapmak şirketinizin sonunu getirebilir. Girişimci olarak kritik hatalar hakkında bilgi edinin ve bunlardan kaçınmak için planlar yapın.

Bir yorum yazın

Ad
E-mail
Website
Yorum

en_GB