Koçluk İşini Sürdürülebilir Kılmak

Koçluk İşini Sürdürülebilir Kılmak

Koçluk mesleğine talep her geçen yıl artmakta. Bu, koçların daha fazla kişiye hizmetini sunması için güzel bir fırsat.

Koçluğa olan talep artarken, koçluk mesleğini icra eden koçların sayısı da her geçen gün artmakta. Bu durum rekabeti de beraberinde getirmekte.

Bugün birçok koçun problemi, rekabetten önce, gerçek koçluk müşterisi bulmak ve bunu sürdürülebilir şekilde devam ettirmek.

Koçluk işinde müşteri bulmak ve işi sürdürülebilir kılmak için yapılması mühim bazı noktalar var.

1- Saygınlık.

İnsanlar koçluğa değil, koçluktan elde ettiği sonuçlara para öderler. Bu sebeple müşterilerin kaliteli sonuç elde etmelerini sağlayacak konum ve donanımda bir koç olmak çok önemli.

Bunu sağlamak için de,

  • İyi bir koçluk eğitimi,
  • Mümkün olduğunca pratik,
  • Kaliteli mentorluk desteği mühim.

Elde edilen sonuçlar müşterilerinizi memnun ettikçe sizi tavsiye etmeleri kolaylaşacak ve bu da her zaman etkili bir pazarlama yöntemi olan ağızdan ağıza pazarlamayı sağlayacaktır.Tavsiye edilmek kuvvetli bir saygınlık göstergesidir.

Ayrıca alanınızda uzmanlığınızı kanıtlayacak her şey müşterilerinizin gözünde saygınlık oluşturacaktır.

2- Hizmetin Şartları.

Çoğu koç şartları netleştirmiyor çünkü “Yeter ki müşteri gelsin” düşüncesinde. Özellikle de işin ilk yıllarında.

Sunulan koçluk hizmetinin net sınırları ve sizin kişisel şartlarınız çalışmaya başlamadan önce sunulmalı, kabul ediliyorsa hukuka uygun bir hizmet sözleşmesi ile garanti altına alınmalı.

Şartlar net olunca çalışma beklenildiği üzere olur. Sürpriz yaşamayı hem müşterileriniz hem siz istemezsiniz.

Çalışma şartları konusunda net olamayan koçlar zaman içinde sıkıntılarla baş etmekten işlerinden aldıkları keyfi kaçırıyorlar.

3- Markalaşma.

Bugün markalaşamayan hiçbir iş sürdürülebilir olamaz. Kısa vadede kazanan ama yok olmaya mahkûm bir iş istemiyorsanız markalaşmayı öğrenmelisiniz.

Nasıl bir marka olmak istiyorsunuz önce buna karar verin. Sonra onu tek tek inşa edin. Bir marka herkese göre değildir. Peki sizin markanız kime göre?

Müşterileriniz markanızın gücü kadar size güven duyacaktır. Eğitimleriniz, ünvanlarınız markanızı güçlendirdiği kadar, networkünüz ve pazarlama şekliniz de markanıza değer katacaktır.

4-Sistematik Kurmak.

İşinizde iyi olabilirsiniz ama işin sunumunda iyi değilseniz müşteri akışı sağlayamazsınız.

Doğru müşteri ile doğru yerde karşılaşmalısınız.

Müşterilerimi nereden bulabilirim? Sorusunun cevabı sizi ilk elden pazarlama yapmanızın önemli olduğu mecraya götürecektir. Oraya odaklı stratejik hedefler ve çalışmalar yapmalı, sürekli varlık göstermelisiniz.

Her mecrada olmak gerekli değil. Ancak iyi bir ekibiniz ve yatırım yapacak imkânlarınız varsa olmanız kazançlı. Yoksa etkili çalışma yapamazsınız. Bununla birlikte belirlediğiniz bir mecradan başlayarak büyüyebilirsiniz.

İşin istikrarlı ve her durumda devamlı olması sizin istikrarlı ve düzen içinde yenilikçi olmanızla mümkün.

5- Değer Oluşturmak.

Yapılan iş ne olursa olsun, gönülde değer oluşturmak, topluluklara etki edecek işler yapmak işinizi ve sizi her zaman hatırda tutacaktır. İnsanlar büyük değerleri olan kişilere, markalara kendilerini daha yakın hissettiği gibi güvende duyar.

en_GB