Zihinsel Olarak Nasıl Net Düşünürsünüz?

Zihinsel Olarak Nasıl Net Düşünürsünüz?

Düşüncelerinizi netleştirmek, hayatın her alanında başarılı olmanıza yardımcı olabilir. İster bir makale yazın, ister işiniz için büyük bir proje üzerinde çalışıyor  veya hayatınızın geri kalanını yönetiyor olun, zihinsel karmaşa her türlü zorluğa neden olabilir.

Zihinsel netliğiniz yoksa çoğu zaman plan yapmak zorlaşır. Kafanız o kadar karışık olur ki, önce neye odaklanacağınızı, nereden başlayacağınızı ve nasıl karar vereceğinizi bilemezsiniz.

Örneğin, önünüzde ne kadar çok işiniz olduğunu düşünürken bunalmış, birbirine girmiş, ayrıştırması imkânsız görünen düşünceler tarafından ezilmiş hissedebilirsiniz.

Güzel haber şu ki, zihinsel netliği sağlamak düşündüğünüzden daha hızlı olabilir!

Her gün sadece birkaç dakika içinde doğru düşünme ve düşüncelerinizi temizleme yeteneğinizi geliştirebilirsiniz.

Peki,  net bir şekilde düşünmeye başlamak için neler yapabilirsiniz?

Bu ipuçları size yardımcı olabilir:

1-Dağınıklığı temizleyerek başlayın.

Çalışma alanınızı temizlemek için zaman ayırmanın olumlu bir zihinsel etkisi vardır, çünkü zihninizi netleştirmenizi engelleyen gürültü ve dikkat dağıtıcı şeyleri ortadan kaldırır.

Masanızı ihtiyacınız olmayan her şeyden temizleyin.

Bir süredir bakmadığınız bazı evraklarınız varsa, muhtemelen bir kısmından bu vesile ile kurtulabilirsiniz. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak, aklınıza gelen düşüncelerin sayısını sınırlayarak zihinsel netlik sağlar.

2-Sağlıklı atıştırmalıkları elinizin altında tutun.

Sağlıklı bir atıştırmalığa sahip olmak, daha fazla odaklanmanıza yardımcı olabilir çünkü size enerji artışı sağlar. Zihninizin biraz bulanık olduğunu fark ettiğinizde, bir parça meyve, bir granola bar veya biraz badem alın.

Bunlar, odaklanmanız için ihtiyaç duyduğunuz besinleri sağlayacaktır. Size güç veren doğal şekeri alırken, sağlığınızı da koruyabileceksiniz. Hem can sıkıntısına hem sağlığa katkı.

3-Gece yeterli uyku aldığınızdan emin olun.

Uykusuzluk net bir şekilde düşünmeyi zorlaştırır. Ayrıca sinirlilik haline, düşük enerjiye ve az isteğe neden olabilir. Kendinize en uygun saat ne kadar ise onu yakalamaya çalışın.

Uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, kitap okumayı, rahatlatıcı bir müzik dinlemeyi veya uçucu yağlarla ılık bir banyo yapmayı deneyin. Bunu yapmak nefesinizi düzenlemenize ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olacaktır. Ama muhakkak uykuya gitmeden 1 saat önce elektroniklerden uzak kalın.

4-Manzaranızı veya çalışma alanınızı değiştirin.

Daha üretken olmak için, kendinizi sevdiğiniz öğelerle kuşatın.

Örneğin, sanat yapmak sizi mutlu ediyorsa, çalışma alanınıza boya kalemleri veya etiketler ekleyin. Yemek pişirmeyi seviyorsanız, mutfağınızı bir stüdyoya dönüştürün.

Dikkatinizin dağılmaması için çalışma alanını düzenli tuttuğunuzdan emin olun.  Az eşya çok odaktır.

Sizin için mümkünse,  dizüstü bilgisayarınızı bir kafeye götürmeyi düşünün.

Ortamdaki değişiklik, işinize odaklanmanıza izin vererek zihinsel netliğe yardımcı olur.

5-Size iyi gelen, kendiniz için bir şeyler yapın.

Bol su içmek, tatlı bir sohbet, deniz kenarında yürüyüş…

Kendinizi iyi hissedersiniz, bu da tutumlarınıza yansır. O zaman iyi gelenler listenizi hazırlayın ve odaklanamadığınızda hangisi ilk işinize yarar onu bulun ve uygulayın.

Zihinsel netlik, doğru zamanda etkili kararlar almak için zihinsel enerjinizi odaklama ve kullanma yeteneğidir. Girişimcilerin vakti verimli kullanması için iyi bir odak ile net bir zihne ihtiyaçları vardır.

Bu aşırı bilgi yükleme çağında, zihinsel netliğe ulaşmak neredeyse imkansız görünebilir. Bununla birlikte, netlik ihtiyacınız olan önemli bir şey ise bu küçük yöntemlerle zihninize duruluk sağlayabilirsiniz.

Bir yorum yazın

Ad
E-mail
Website
Yorum

en_GB