Başarıdan Sizi Nasıl Uzak Tutarlar

Başarıdan Sizi Nasıl Uzak Tutarlar

Hayatınızı değiştirmeye çalışırken, yolunuza çıkma ihtiyacı hisseden insanlar olacaktır. Birkaçı aslında size yardım etmeye çalıştıklarına inanıyor olabilir, ama değiller. Olduğun gibi kalmanı istiyorlar. Böylece kendilerini geliştirmeme konusunda da rahat edebilirler.

Sadece birkaç kişinin sizin yanınızda olması üzücü, ancak başarılı olmak istiyorsanız bu yönetilmesi gereken bir şey.

Başkalarının başarınızı nasıl engelleyebileceğini fark edin;

1.Geçmişteki başarısızlıklarınıza işaret ederler. 

Hepimiz geçmişte birçok kez başarısız olduk. Hayatınızdaki bazı insanlar, çabalarınızı sabote etmek için hiç şüphesiz bu başarısızlıkları gündeme getireceklerdir.

Bir dergide köşe yazısı yazmaya karar verdiğinizi varsayalım.  Lisede edebiyat dersinde nasıl kötü olduğunuzu, 2 satır cümleyi bile illa yanlışsız yazamadığınızı hatırlatan bir “arkadaşınız” olabilir. Daha makul bir hedef bulmanızı bile önerebilirler.

2. Sizi suçlu hissettirmeye çalışacaklar.

 Suçluluk başka bir silahtır. Dergide yazmak, içerik oluşturmak, görünür olmak konusunda çalışmalarınızı çocuklarınızı ihmal edeceğinize vurgu yaparak engel olmaya çalışacaklardır.

3. Dikkatinizi dağıtmaya çalışırlar. 

‘Hey, yazmayı bırak bunun yerine hep birlikte büyük bir tatile gidelim.”

Bunlar, çevrenizdekilerin çabalarınızı sabote etmeye çalışabilecekleri daha az dolambaçlı yollardan sadece birkaçı. Ama neden ilk etapta bunu yapsınlar?

Size yakın olan kişilerin çabalarınızı sabote etmeye çalışmasının birkaç nedeni vardır:

  1. Sıradanlıkları ile rahat kalmak isterler. Güzel bir şey yaparsanız, yapmadıkları gerçeğiyle uğraşmak zorunda kalırlar. Kimse hayat oyununu kaybediyormuş gibi hissetmek istemez. Kendi korkuları, güvensizlikleri ve tembellikleri ile uğraşmak yerine, sizi geride tutmak daha kolay ve daha az iştir.
  2. Kıskançlık. 

Harika bir şey başardığınızı, müşterilerinizin arttığını veya 5 kilo verdiğinizi görmekten gerçekten mutlu olan bazı insanlar olsa da, kıskanan daha da fazlası var. Başarılı olmanızı engellemeye çalışacaklar. Ve bu işe yaramazsa, başarınızın değerini düşürmeye çalışırlar.

Örneğin, “Ah, benim de boş vaktim olsaydı, ben de kolayca içerik yazardım.”

3. İnsanlar değişikliği sevmez.

Herkes sizden bir şeyler alır. Sizinle olan ilişkilerinden hiçbir şey alamasalar, sizinle hiç ilişki kurmazlardı. Değişirseniz statükoyu tehdit edersiniz. Farklı bir şey olursanız, bu onları nerede bırakır?

Siz aynı kalırsanız bu onlar için psikolojik olarak daha kolaydır

Çözüm, başkalarının itirazlarına rağmen başarılı olmaya azimli olmaktır. En kötü suçluları hayatınızdan çıkarmayı düşünebilirsiniz. Kendi arkadaşlarınız ve aileniz onu daha da zorlaştırmaya çalışmadan hayat yeterince zor.

Doğru nedenle hedeflerinize bağlı kalın. Başkalarını etkilemek, bir şey yapmak için anlamsız bir nedendir. Kendiniz için yapın.

Büyük hedeflerinizi kendinize saklamayı düşünün. Başkalarından daha az direnç görürsünüz. Hayatınız için en iyi olanı seçin ve yapın! Başkalarının onayına ihtiyacınız yok. Bu başkalarını dinlemeyin demek değil.

Çünkü bazen iyi niyetli ve yapıcı eleştiriler de olabilir. Ne istediğinizi net bilirseniz, neyi alıp neyi bırakacağınızı da iyi seçersiniz.

en_GB