Başarılı Girişimci Olmak İçin 7 Etkili Alışkanlık

Başarılı Girişimci Olmak İçin 7 Etkili Alışkanlık

Her işin, başarı şansını büyük ölçüde artıran bir dizi alışkanlığı vardır. Bir işte başarı için gerekli olan alışkanlıklar işin yapısına göre değişir.  Girişimcilikte de başarı için bazı alışkanlıklara ihtiyaç var. Neyse ki size rehberlik yapabilecek birçok başarılı girişimci var. Baktığınızda çoğunda aynı alışkanlıkları fark etmeniz şaşırtıcı değil.

Dünyanın en başarılı girişimcilerinin bazılarıyla aynı alışkanlıklara sahip olmamanız için hiçbir sebep yok!

Bu alışkanlıklarla başarı şansınızı artırın:

1.İnanılmaz bir iş ahlakınız olsun.

Bir şirketi büyütmek çok zaman ve çaba gerektirir. İlk başta her şeyi yapan biri bile olmanız gerekebilir. Şirketinizin gelişmesi için destek verecek ekibi işe alana kadar, çok fazla ağırlık taşımanız gerekecek. Bu sebeple işinizi doğru sistem ve prensipler üzerine kurmanız önemli.

Bir işletme sahibi olduğunuzda, işlerin düzgün ve zamanında yapıldığından emin olmak size kalmıştır. Sorumluluklar büyük. Özensiz işler ortaya koyma lüksünüz yok. Yaptığınız her şey size iyi yada kötü geri dönecektir.

2. Zamanı akıllıca kullanın.

Zaman her zaman sınırlı bir kaynak. Zamanınızı nasıl kullandığınız, şirketinizin ne kadar başarılı olacağını belirler. Bu, akıllıca kararlar vermek için bilgi ve deneyime, dikkatin dağılmasını önlemek için zihinsel dayanıklılığa sahip olmak anlamına gelir.

4. Her gün bir plan yapın.

 Zamanınızı başarılı bir şekilde kullanmanın anahtarlarından biri, her günü önceden planlamaktır. Ertesi gün ne yapacağınız hakkında ayrıntılı bir fikriniz olmadan yatmayın. Sabah yataktan indiğiniz anda ne yapacağınız belli olmalı.

5. Erken kalkın.

Çok erken kalkmayan çok az başarılı girişimci vardır. Bazıları sabah 4’ten bile önce kalkar. Ne kadar erken kalkacağınız size bağlı, ancak ortalama bir insandan erken kalkmıyorsanız geridesiniz.

6. Hedefler belirleyin.

Çok çalışmak ve akıllı çalışmak yeterli değildir. Nereye gittiğinizi de bilmelisiniz. Hedefler akıllıca kararlar almanıza yardımcı olur. Bugün, bu hafta, bu ay, bu yıl ve bundan 10 yıl sonra neyi başarmaya çalıştığınızı bilin.

7. Stresle etkili bir şekilde başa çıkın.

Bir  girişimcinin düzenli olarak başa çıkması gereken çok fazla stresi vardır. Bu yüzden onu nasıl yöneteceğinizi öğrenmeniz önemli. Stres ve kaygı ile başa çıkmak için bir süreç gerekir. Neyi kontrol edebileceğinizi ve neyi kontrol edemeyeceğinizi tanımayı öğrenin. Ve stres anında nasıl hızlıca toparlanırsınız bunlardan emin olun.

8. Engeller için ileriye bakın.

Engeller ve aksiliklere gafil avlanmaktan kaçının. Geleceğinizin farkında olun. Yüzleşmeniz muhtemel zorluklar için şimdiden kafa yorun ve aklınızda çözümler bulundurun.

Hayatınızdaki tüm büyük zorlukları düşünün . Başınızı kuma gömüp en iyisini ummaktan kaçının. Hâlâ yönetilebilirken zorluklarla şimdi başa çıkın.

Şu anki alışkanlıklarınız neler? İş başarısına giden yolda mevcut alışkanlıklarınızın size neden yardımcı olduğunu veya size zarar verdiğini görebiliyor musunuz? ne yaptığını düşün, başarılı olmak ve bu faaliyetleri destekleyecek bir dizi alışkanlık oluşturmak istiyor musun?

En iyi alışkanlıkları olan kişi genellikle kazanır. Alışkanlıklarınızla ne kadar ileri gidebilirsiniz?

en_GB