Küçük İşletmeler İçin 12 Etkili PR Stratejisi

Küçük İşletmeler İçin 12 Etkili PR Stratejisi

Küçük işletmeniz, lüks bir halkla ilişkiler firmasına parası yetmediği için, değerli fırsatları kaçırıyor mu?

Her büyüklükteki kuruluş, halkla ilişkilerden yararlanabilir. Çünkü kendi başınıza kullanabileceğiniz birçok teknik var.

Müşteri hizmetleriniz ve diğer günlük işlerinizle uğraşırken muhtemelen PR ile de ilgileniyorsunuz.

Bununla birlikte daha hedef odaklı çalışmanız stratejik olarak iletişim kurma, olumlu bir itibar oluşturma ve satışlarınızı artırma konusunda sizi daha başarılı hale getirebilir.

Kendi PR çalışmanız zaman ve çaba gerektirse de getirisi büyüktür. Çünkü genellikle ücretli reklamdan daha uygundur.

Genel İlkeler

PR, imajınızı nasıl şekillendirdiğiniz ve işletmeniz ile toplum arasında nasıl ilişki kurduğunuzdur. Buna genellikle müşteriler, işverenler ve yatırımcıların yanı sıra sizin için önemli olan diğer kitleler de dahildir.

Şunları yapıyor olmak etkili olabilir:

  1. Hikayenizi anlatın. İşletmenize dostça bir insan yüzü koyun. Sizi neyin özel ve eşsiz kıldığını gösterin. Samimi ve özgün kalarak duygusal bir bağ kurun. Sadık müşterilerinize sizde neyi sevdiklerini sorun. Mesajınız onlardan geldiğinde kulağa daha da ikna edici gelecektir.
  1. Haberdar olun. Alanınızda neler olup bittiğini takip edin. Başkalarıyla ağ kurun, konferanslara katılın ve endüstri yayınlarını ve yerel haberleri okuyun.
  1. Yardımcı olun. Başkaları için neler yapabileceğinize konsantre olduğunuzda PR daha başarılıdır. Yalnızca kendi ilgi alanlarınızı geliştirmeyi düşünmek yerine, müşterilere ve takipçilerinize ihtiyaç duydukları şeyi vermeye çalışın.
  1. Hazır olun. Araştırma yapmak, ihtiyaçlarınızı belirlemeye ve yaklaşımınızı özelleştirmeye yardımcı olacaktır.
  1. Devam edin. Kalıcı ilişkiler güvene bağlıdır. Söz verdiğiniz şeyi yerine getirmeye hazır olun ve iddialarınızı destekleyecek verilere sahip olduğunuzdan emin olun.
  1. Trendleri tespit edin. İşe alacak bütçeniz olmasa bile halkla ilişkiler uzmanlarından öğrenebilirsiniz. Diğer işletmelerin neler yaptığına dikkat edin ve onların girişimlerinden bazılarını kendi hedeflerinize ulaşmak için uyarlayın.

Küçük işletmeler için PR yönelik spesifik stratejiler ise şunlar olabilir;

Pek çok seçeneğiniz var, bu nedenle işletmeniz için uygun karışımı bulun. En büyük getiriyi geleneksel medyadan, dijital platformlardan veya canlı etkileşimlerden alabilirsiniz.

Bu teknikleri deneyin:

Medyanın gücünde yararlanın. Daha fazla görünürlük, özellikle saygın kaynaklardan daha fazla destek görmek PR’ın ödüllerindendir.

  1. Hikayenizi anlatın ve röportajlar yapın.
  1. Uzmanlığınızı paylaşın. Bilgi ve deneyiminizi ortaya koyun. Haber hikayeleri için içerik sağlamanın yanı sıra, kendi materyallerinizi yayınlayabilir, konuşmalar için rezervasyon yaptırabilir ve çevrimiçi forumlara katılabilirsiniz.
  1. Sözlerinizi izleyin. Başkalarının sizin hakkında neler söylediğini takip edin. Google Alerts veya diğer bildirim hizmetlerine kaydolun. Eleştirilere hemen yanıt verin ve geri bildirimleri için teşekkür edin.
  1. Geri ver. Yerel topluluğunuzu ve değerli amaçları destekleyin. Para bağışlayın ve çalışanlarınızı gönüllü olmaya teşvik edin. Eğlenceli bir koşuya sponsor olun veya Dünya Günü için bir sahili temizleyin.
  1. Kaynaklar oluşturun. Erişilebilir yüksek kaliteli içerik arşivi geliştirin. Bu şekilde, siz tatildeyken potansiyel müşteriler bilgi ararken hızlıca sizin bıraktığınız kaynaklara ulaşabilirler.
  1. Dış kaynak kullanmayı düşünün. Kendi başınıza halledebileceğiniz pek çok şey olsa da, profesyonel halkla ilişkiler hizmetlerini de keşfetmek isteyebilirsiniz. Bir krizi yönetmeye veya büyük bir yeni kampanya başlatmaya çalışıyorsanız, yatırım her zaman önemlidir.

PR’ını Kendin Yap yaklaşımıyla etkili bir şekilde iletişim kurabilir ve karşılıklı destekleyici ilişkiler kurabilirsiniz. Stratejik yaklaşımlar, küçük işletmenizin öne çıkmasına ve başarılı olmasına yardımcı olacaktır.

en_GB