Büşra Akpınar

Büşra Akpınar

Gerçekten Esra Hanım’ın vaat ettiği gibi hayatımın dönüm noktalarından biri oldu bu program.

Üniversiteden yeni mezun olmuştum. Artık hayatımda elde edemediğim şeylerin bahanelerini sıralamıyorum, elimde olanlarla yapmak istediğim her şeyi yapabileceğime inanıyorum. Başka bir yerde çalışma gibi bir düşüncem yoktu, Kendime danışanlar bulup kendi işimi yapabilirim diye düşünüyordum. Kendime ofis açacaktım ama hissettiğim şey korkuydu. 

Tamam, kendi mesleğimden emindim. Bilgilerimi yeterli görüyordum ama ya olmazsa, ya giderlerimi karşılayamazsam, ya batarsam diye düşündüğüm için korkmuştum.

Bir de ‘Çok fazla diyetisyen var bana yeterince kişi gelir mi?’ diye düşünüyordum. Müşteri konusunda kıtlık anlayışım vardı. 

Başarılı, özgüvenli ve özgür olmak istiyordum. Kendi işimi yapmak bana tam da bu değerleri katacaktı. 

Ama 

‘Nerden başlamalıydım?,  Neyi bilmiyordum?, Neye ihtiyacım vardı?’ bu gibi

 sorular aklımı kemirirken Esra Hanım’ı ve programlarını keşfettim. Tam da ihtiyacım olan şeyleri anlatıyordu.

Tüm yazdıklarını okuyordum, videolarını izliyordum. Kendisiyle birebir çalışmanın benim ilacım olacağını biliyordum, öyle de oldu zaten.

İşimde iyi olduğumda kendi işimi yapabileceğimi düşünüyordum, daha iyi olmak için yüksek lisans bile yapmıştım ama hala işimi bir türlü geliştiremiyordum, bu programla işimi sunmanın da çok önemli olduğunu ve nasıl istediğim gibi sunarım bunun yollarını adım adım öğrendim.

Bir şeyi gerçekten çok istemek yeterli değildi tutku ve adanmışlık gerekliydi. İşimi yapmak istiyordum ama tutkulu olduğum taraflarını keşfedememiştim.

Programın içindeki koçluk seanslarında işimi tamda istediğim gibi nasıl yaparım bunu buldum. Böylece işime tutkuyla bağlandım. 

Hedeflerimi pozitif kurmanın önemini anladım.

İnançlarımız, düşüncelerimize, düşüncelerimiz davranışlarımıza yansıyor bu da hayatımızın gerçekliğini oluşturuyormuş. Yanlış inançlarımı keşfettim ve bunları pozitif inançlara dönüştürdük. Hayatımda fiziksel olarak bir değişiklik olmamasına karşın, ben tamamen farklı bir insan oldum. Daha pozitifim, hayallerime ve hedeflerime ulaşmanın mümkün olduğuna inancım tam. Hedefime ulaşmak için sadece kendime ihtiyacım olduğunu gördüm.

Tam da istediğim şekilde nasıl pazarlama yapılacağını öğrendim. Bunun yanında satış yapmanın inceliklerini öğrendim. En çok zorlandığım konu buydu. İnsanlardan hizmetim karşılığında nasıl para isteyeceğimi bilmiyordum.

Sanki para istemek kötü bir şey gibi geliyordu. Bunun yanında insanlar para vermek istemez diye düşünüyordum. Ama artık hem bolluk anlayışım var hem de satışın psikolojisini anladım. 

Önceden yeterli olabilmek için sürekli kitaplar okuyor, sürekli eğitimlere katılıyordum ama bir türlü başlamak için yeterli olduğumu düşünmüyordum. Ama artık her halimle yeterli olduğuma inanıyorum. Başlamak için mükemmel olmaya ihtiyacım yoktu.

Hayatta hiçbir şey çözümsüz değilmiş. Ben bu konuda beni iyileştirecek doktorumu bulduğum için çok mutluyum.

Büşra AKPINAR

en_GB