Değişimi Kabul Etmekle Kazanacağınız 7 Avantaj

Değişimi Kabul Etmekle Kazanacağınız 7 Avantaj

Değişim her zaman oluyor. Eskiden dinozorlar vardı, şimdi yok. Eskiden siyah-beyaz televizyonlar vardı. İnternet geldi. Yapay zeka hayatımızın bir parçası olmaya başladı. Büyük-büyük-büyük-büyük-büyükanneniz bir zamanlar hayattaydı ve şimdi değil. Çocukluğunuzdan bu yana farklı bir ruha ve bedene sahipsiniz.

Pek çok değişiklik oldu ve sadece daha fazlası gelecek! Değişikliklerin ne olacağını kim bilebilir ki, ama yakında burada olacaklar. En önemlisi, rızanız olsun ya da olmasın gerçekleşecekler.

Bu değişikliklere karşı savaşabilir, onları kucaklayabilir ve onlardan en iyi şekilde yararlanmanın bir yolunu bulabilirsiniz.

Değişimin şu avantajlarını göz önünde bulundurun:

  1. Daha fazla zaman. Hayatınızdaki meydana gelen değişimden en iyi şekilde yararlanmak, aynı zamanda zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmenize de yol açacaktır. Zamanınızı en iyi şekilde kullanırsanız, muhtemelen daha fazla boş zamanınız da olacaktır. Öyleyse neden değişime direnerek zaman kaybedesiniz? Direnmeyin, yönetin. Zaman her türlü değişecek, çocuklar büyüyecek, işler bitecek, hayatınızdaki insanlar değişecek. Her gelen zamanı elinizde eğip bükebilirsiniz sadece.
  2. Daha az üzüntü. Kaçınılmaz olanla savaşmak boşuna bir mücadeledir. Durdurulamayan bazı şeyler var. Gelgitin gelmesini veya geri gitmesini engelleyemezsiniz. Hayatınızda isteseniz de yapamayacağınız pek çok değişiklik var. O zaman değişikliği size rahat olursanız ve kabul ederseniz daha az üzüntü duymayı getirir.
  3. Değişimle mücadele, nihayetinde kaybedilen bir savaştır. Kaybedilen bir savaşta mücadele etmek sefaletle sonuçlanırken, akışa ayak uydurmak daha az stres oluşturur ve size bundan iyi şeyler çıkarma şansı verir.
  4. Daha fazla ilerleme. Hayatınızdaki değişimi kabul ettiğinizde ve bundan en iyi şekilde yararlandığınızda, hayatınızı başka bir seviyeye taşıma ihtimaliniz var. Değişimi kabul ederek, onunla savaşmaya çalışmaktan kesinlikle daha fazla ilerleme kaydedeceksiniz. Değişim, yeni fırsatlar ve seçenekler sunar. Bir girişimci için fırsatların başladığı yer burasıdır.
  5. Esneklik. Gezegendeki en başarılı türler, değişime en uyumlu olanlardır. En başarılı insanlar, değişimi yönetmede diğerlerinden daha iyidir. Değişimi kabul ettiğinizde, strese karşı çok daha dayanıklı olursunuz. Bu da sizi fiziksel ve ruhsal olarak daha sağlıklı yapar.
  6. Daha fazla kontrol. Değişimle mücadele etmek, yalnızca hayatınız üzerindeki kontrol eksikliğinizi gösterir. Değişimi kabul ederek, uyum sağlayabilir ve değişimi iyi değerlendirebilirsiniz. Ne olursa olsun, hayatınız üzerinde kontrol sahibi olduğunuzu kendinize kanıtlarsınız. Yani kendi kontrolünüzde olanları çözmeye bakar, geri kalanına odaklanırsınız. Değişim, ne kadar kontrol uygulayabileceğinizi görme fırsatı da sağlar. Rüzgarın yönü ne olursa olsun, her zaman kendi geminizi yönlendirebilirsiniz.
  7. Daha fazla fırsat. Değişim bazı insanları felç eder. Bu insanlar hayatın sunduğu birçok fırsatı kaçırırlar. Değişimi kabul etmek, hayatınızı yeniden yaşamakla meşgul olmanızı sağlar. Dikkatli ve harekete geçmeye hazır olanlar için her zaman fırsatlar vardır.
  8. Güven. Esnek olduğunuzda ve değişimi yönetebildiğinizde, güven geliştirirsiniz. Bu güven, hayatın sunduğu her şeyin üstesinden gelebileceğinize inanmanızı sağlar. Etrafınızda zorlukları aşmış insanların güvenlerine bir bakın. Boş boş konuşmazlar. İnanarak söylerler çünkü güven içten gelir.

Kaçınılmaz olan tek şey ölüm ve değişimdir. Öldüğünüzde, değişim hakkında endişelenmeyi bırakabilirsiniz. O zamana kadar, değişimi kabul etmeniz ve bundan tam anlamıyla faydalanmanız belki de en akıllıca şeydir.

Değişime direnenler eninde sonunda büyük zarar görürler. Acı çeken biri olmayın. Değişimi ve değişimin sağlayabileceği tüm faydaları kucaklayan biri olun.

en_GB