Nasıl Küçük Adımlarla Daha Üretken Olursunuz?

Nasıl Küçük Adımlarla Daha Üretken Olursunuz?

Hayatınızın bazı dönemlerinde kendinizi durgun ve isteksiz hissedebilirsiniz hatta üretken olmaya çalıştığınız her bir adım bilinçaltında yatan engellerle sabote edilir.

Başlangıçta bu moral bozucu görünse de burada önemli olan o “an” olduğunuz durumun “farkında olmak”.

Belki de sisteminiz bir ara vermek veya farklılıklarla dinlenmek istiyor. Öncelikle altındaki sebebi bulmak sonrasında ise kendinize makul bir süre izin vermek önemli.

Yeniden başlamak için bir kaç küçük adım destek verebilir.

Üretkenlikte en önemli şey enerjiyi dengeli olarak harcamaktır ve bu dengeyi kurarken yapabileceğiniz üç basit şey var.

1- Gülümsemek.

Evet, bazılarınız için çok zor olabilir fakat iki saat somurtmaktan daha az efor sarf edeceğimiz, hem duygusal hem de fiziksel anlamda değişikliğe neden olmanın en kolay yolu gülümsemektir. Bunun üzerine sayısız araştırma varken neden bu basit yolu kullanmayı ihmal ederiz ki.

Bir dahaki sefere çok yorgun hissettiğinizde gülümseyin, gülümserken bunca zaman altından kalktığınız başarılarınızı düşünün. Böylece daha az stresli, daha enerjik ve daha üretken olacaksınız.

2- Kendinize karşı nazik olun.

Her zaman arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize karşı oldukça nazik olursunuz fakat iş kendinize geldiğinde neden bu kadar sert olduğunuzu bir düşünün. Kendinizin en yakın arkadaşı yine sizsiniz. Kendinize karşı nazik olun ve onu destekleyin. Bırakın kendi tarzıyla dinlensin sonra başlasın.

3-Tepki vermeden önce düşünün.

Birçoğumuz tepki verirken sonunun ne olacağını düşünmez. Ani kararlar ve tepki süreçlerinde doğru alıp verilen nefesler, mantıklı davranma konusundaki en büyük destek. Fakat doğru nefes egzersizleri gülümseme egzersizlerinden biraz daha çok çaba ister.

Ayrıca fiziksel ve zihinsel sağlığınız, enerji yönetimi konusunda odaklanmanız gereken en önemli konulardan biri.

Üstelik günün yarım saatlik bir diliminde okuduğunuz birkaç sayfa, zihninizi dinlendirerek enerjinizi yenileyecektir.

Bazen durmak, ilerlediğiniz yolda size enerji olarak geri döner. Çünkü kaybettiğiniz enerjiyi yeniden depolamak üzere bu durgunluğu yaşıyorsunuz.

Tam performansla çalışmak için buna ihtiyacınız var. Bu durumlarda hangi noktada enerjinizi nasıl yöneteceğinizi bilirseniz, kaybedeceğinizi düşüneceğiniz şeylerden daha çok kazanırsınız. 

Bir yorum yazın

Ad
E-mail
Website
Yorum

en_GB