Rabia Kübra Maviş

Rabia Kübra Maviş

İş olarak Koçluktan Kazanmak programı benim için iş hayatımda dönüm noktası oldu denilebilir. Profesyonel bir koçtum ve tabiri caizse kağnı gibi mesleğimde ilerliyordum. Belki mesleğime karşı yetkinliklerim, becerilerim tamdı ama bir şeyler eksikti ki her şey bu kadar yavaş ilerliyordu. Zaman zaman artık olmayacak, yeni bir şeyler yapmayı denesem dediğim çok zaman oldu. Çaba vardı ama sonuç olması gereken gibi değildi. Tabi bu da ister istemez kendinize, mesleğinize olan inancınızı sorgulamanıza neden oluyordu.

Tüm bu karmaşanın içerisindeyken Esra ablanın böyle bir program yaptığını duydum ve hemen soluğu onun yanında aldım. Esra abla bu programı bana da vermelisiniz diyerek, uygun tarihleri kararlaştırıp programa başladık. Esra abladan yıllar önce ilk koçluk almaya başladığımda hayatımda kendimde köklü değişiklikler yapmıştım şimdi sıra iş hayatımda idi ve öyle de oldu. İlk görüşmemizden itibaren nelerin eksik olduğunu, nerelerde yanlış yaptığımı görmeye, öğrenmeye başladım.

Meslek olarak koçluk yapmanın dışında koçluğunu insanlara nasıl sunman gerektiğini, pazarlama, reklam, sosyal medya, en önemlisi bir koç olarak kendini hedef kitlene nasıl sunacaksın? sorularının cevapları tek tek gelmeye başladı.

Ufacık bir şeyi bile doğru şekilde yapmaya başlayınca olumlu sonuçları hemen fark etmeye başlıyorsunuz. Bende ki en önemli değişim bu program ile kaybettiğim inancımı tekrar buldum.

Ne zaman bu programa başlayıp, işime dair doğru yatırımlar yapmaya başladım eşim bile Rabia sende bir değişiklikler var ,işine çok daha bağlanmaya başladın dedi. Program içerisinde emin olun aradığınızdan çok daha fazlasını bulacaksınız.

Koçluğunuzda ne kadar iyi olursanız olun, satışı bilmiyorsanız ilerlemek çok zor. Programın en güzel yanı uzun soluklu olması ve her bir görüşme sonrasında işinize dair yapacak yeni bir eylem adımı oluşturabilmeniz. Bir sonraki görüşmeye bugün satış tarafıma ne katacağım? düşüncesiyle gidiyorsunuz. Ben programın bitişinde üzülmüştüm o kadar size katkı sağlayan bir program oluyor.

İlk programa başladığım iş hayatım ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.

Esra ablaya böyle bir program hazırlayıp bizlere sunduğu için çok teşekkür ederim. Esra ablanın koç kimliğine söylenecek söz yok zaten ama mentörlük kimliğimde en az koç kimliği kadar profesyonel ve çok güçlü. Program boyunca ne zaman isterseniz aklınıza takılan soruda sizi bilgilendiriyor.

Kendinize, koçluğunuza yatırım yapmaktan çekinmeyin ve hemen olacak diye beklemeyin. Zamanla programdan öğrendiklerinizle sağlam adımlarla ilerleyin emin olun sonuçlar gelmeye başlayacaktır.

Sevgiler.

 

en_GB