Sevil Akdede

Sevil Akdede

Hayatımda en büyük tutkumdan biri her ne yapıyorsam, yaptığım iş de başarılı olmaktır. Bu yüzden okul hayatımı ve birçok deneyimlerimi, ciddiye alarak tamamladım. Keyif sürmek kadar sonucundan memnun kalmakta ayrı bir hedefti. 

Profesyonel olarak koçluk yapmaya başladıktan sonra koçluk kimliğini mesleki olarak kabul ettim. Ve karar verdim. Gelecek hedeflerim koçluk üzerinden ilerlemeliydi. 

Peki ben koçluk konusunda neredeydim ve nerede olmak istiyordum? Aslında Tüm mesele buydu.

Bu durum beni arayışa götürdü. Kendime sorular sormaya başladım. Sorulardan biri şuydu: 

‘Koçluk konusunda daha iyi olmam için ne gerekiyordu?’ 

Benim bakış açımla önce başarılı ve eksik yaptığım kısımların farkına varmam gerekiyordu. 

Fakat bu konu benim kendimle çözüm olarak başa çıkabileceğim bir konu değildi. Bu yüzden mentörle çalışmaya karar verdim. 

Esra Hanım`la çalışmaya karar vermek benim için doğru bir adımdı. Çünkü aramızda enerjik bir uyum olduğunu hissediyordum. Ben de ilk adım olarak ‘ Yüksek Performanslı Koçluk’ programına başvurdum. 

Bu çalışmalardan beklentim artı ve eksi kısımları görüp eksi olanları artıya çevirmek, artı kısımlardan da motive olmaktı. 

Çünkü kendisine karşı biraz yaralayıcı eleştirel sistemi olan benim gibi bir kadının, biraz da kendisine karşı yapıcı olmayı öğrenmesi gerekiyordu. 

Sanırım bu çalışma kendime karşı olan tavrımı pozitife çevirmekle bana en büyük katkıyı sağladı. 

Eğitimin diğer katkıları ise koçluk duruşuna yönelik performans katkısıydı.

Esra Hanım seanslara benim tabirimle ‘otopsi’ yapıyordu. Her anını çok iyi dinliyor, not alıyor hatta bazen bana da dinlettiriyordu. 

Hataları farketmek benim için önemliydi. Ve 6 haftalık eğitim süreci seanslarla, Esra Hanım`la yaptığım görüşmelerle, aldığım notlar ve farkındalıklar, sonra o farkındalıklara yönelik tekrar seanslar yapmak şeklinde ilerledi. Eğitim sürecinin kolay olduğunu söyleyemem; yorucu, yoğun ama çok keyifliydi. 

Esra Hanım`la neden çalıştığımı sonrasında anladım. İşini son derece ciddiye alan, iş ahlakı konusunda hassas ve dikkatli, bir o kadar da sakin, bilgi konusunda paylaşımcı ve anlayışlı olmasıydı. 

Peki eğitimin sonunda neler mi değişti? 

İlk başladığımda ki koç Sevil ile bittiğinde ki Sevil farklıydı. Kendi yaptığım seanslar farklıydı. Pozitif anlamda olumlu ilerlemeler olmuştu. Kendimle ilgili olarak çalışma hayatındaki ‘kendime’ olan tavrımda bile değişimler oluştu. 

Beklediğimin üzerinde eğitimin katkılarını aldım. 

Eğer koçluk konusunda daha iyi nasıl olabilirim? 

Daha başarılı nasıl olabilirim? 

Ya da eksiklerimi, artıya nasıl çevirebilirim? 

Ya da koçluk konusunda gelecekte nasıl ilerleyebilirim?

gibi sorularınız varsa Esra Hanım`la çalışmalısınız. 

Sevil Akdede

en_GB