Güçlü ve Zayıf

Güçlü ve Zayıf
hamburger.svg

İnsan her yönü ile muazzam yaratılmış bir varlık. Potansiyeli mükemmellik üzerine. Verilen her bir özellik (negatif algılansa bile) yerinde kullanıldığında kendini gerçekleştirmesine bir yol, anahtar, tılsımlı söz.

Hepimizin (sahip olduğumuz potansiyeli şimdiye kadar kullanmamıza bağlı olarak ) güçlü ve zayıf yönleri var.Zayıf yönlerimiz; gelişime açık ve NASIL? sorusu ile bugüne kıyasla daha ileriye gidebilecek özelliklerimiz.Örneğin; yazı yazmayı biliyor olsak da bir yazar kadar yazamamamızı zayıf tarafımız olarak görüyor olabiliriz.Güçlü yönlerimiz; zaten bizi yaşatan, fark oluşturduğumuz, rahatça yapabildiğimiz özelliklerimizdir. Özel eğitim almadan olağanüstü konuşmasına hayran kaldığınız kişileri hatırlayın.

Güçlü ve zayıf yönlerimizi ortaya koyabilmek cesaret işidir. İnsan yeri geldiğinde negatif saydığı yönlerini kendine bile itiraf edemez yada güçlü yanlarının farkında bile değildir.Şimdi Sizi insan olduğunuzu hatırlayarak güçlü ve zayıf yanlarınızı yazmaya ve bazı sorulara cevap bulmaya davet ediyorum.

Güçlü yönlerinizi hayatta istediklerinize ulaşma adına nerelerde ve nasıl kullanabilirsiniz?

Zayıf yönlerinizi hayatta istediklerinize ulaşma adına nasıl güçlendirebilirsiniz?

Zayıf yönlerinizi hangi alanlarda avantaja çevirip güçlü yanınız haline getirebilirsiniz?

Göçlü yönleriniz hangi alanlarda sizi zayıf kılar?

Sizi desteklemesi ve pozitif etkiyi artırması için samimiyetine inandığınız dışardan bakan birkaç dosttan da ( ki parmağın sayısını geçmeyen böyle dostlarınız varsa benim gibi şanslısınız demektir) geri bildirim alabilirsiniz. Unutmayın hatalarınızı kolay kolay kimse söylemez sadece düşmenizi beklerler.

Zayıf yönlerinin farkında olan insanlar 40 gün içinde kendini değiştirebilir, bununla birlikte başkasının eksiğini arayıp kendini kusursuz zannedenler, eksiklerini görmeyenler ve bu konulara kulak tıkayanlar 40 sene de yaşasalar değişemez ve kendilerini geliştiremezler. Güçlü yönlerinin farkında olanlar ise daha kısa vadede daha etkili sonuçlara ulaşacaklardır.

İnsan varlığının farkında olduğunda güçlü, farkına varamadığında mutsuz, başarısız ve tatminsiz bir varlık olur. Siz hangisi olarak yaşamaya devam etmek istersiniz?

Sevgiler,

Esra Doyuk

Hepimizin (sahip olduğumuz potansiyeli şimdiye kadar kullanmamıza bağlı olarak ) güçlü ve zayıf yönleri var.

en_GB