Kendi İşinize Sahip Olmanın Faydaları

Kendi İşinize Sahip Olmanın Faydaları

Kendi işinizi yürütmenin çok değerli ve beklenmedik birçok faydası var. Nadiren bahseden olsa da, aslında bu avantajları girişimcilikle birlikte otomatik olarak kazanmaya başlıyorsunuz.

Çoğu girişimciye sorsanız, bazen bu gizli faydaların işin kendisinden çok daha değerli olduğunu söyleyecektir.

Peki nedir bu faydalar?

📌 Değerli İnsanlar Kazanırsınız

Değerli ama aynı zamanda en beklenmedik faydalardan biri, işiniz aracılığıyla tanıştığınız benzer düşüncedeki insanlarla kurabileceğiniz ömür boyu sürecek dostluklardır.

Araştırmalar, diğer girişimcilerle sık sık etkileşim kurmanın, tartışmaların ve fikirleri dinlemenin ilerlemenizi önemli ölçüde hızlandırabileceğini göstermiştir.

Benim gibi internet üzerinden iş yapıyor bile olsanız, dünyanın dört bir ucundan yüreğinize dokunan, aklınızı doyuran nice harika dost edineceksiniz. Bu paha biçilmez bir duygu.

Girişimcilerle bir araya gelmek size net ve etkili karar verme, fikir keşifleri, pazarlama bakış açısı ve iş stratejileri için yeni fikirler bulmayı sağlayacaktır.

📌 Güven Hayatınızın Tüm Alanlarında Olur

Siz güvensiz olursanız, herkes de sizi güvensiz görür. Sizin güçlü olmanız işi güçlendireceği için her fırsatta kendinize ve işinize güvenmeyi kesinlikle iyi öğrenirsiniz. Bu sizi sürekli gelişime açık tutar.

Ayrıca, başkalarının güvenini kazanmanın girişimcilikte ne kadar önemli olduğunu anlamak sizi daha dikkatli ve başkalarına sorumlu davranmaya itecektir.

📌 İletişim Becerilerinde Gelişirsiniz

Kendi işiniz olduğunda, kesinlikle her koşulda ve hayatın her kesiminden insanla sohbet başlatma yeteneğiniz gelişecektir. Doğal bir yeteneğiniz yoksa bile iş için onlarca insanla, farklı yerlerde bir arada olmak size bunu çok iyi öğretir.

Hatta bir gün, bir konuşmacı olarak topluluklara konuşmaktan keyif bile alabilirsiniz. Çünkü doğru konu, doğru insanlar ve doğru koşullar verildiğinde, tutkuyla anlatırsınız. Bu da sizi doğal bir konuşmacı yapar.

📌 Zihninizi Düzenlemeyi Öğrenirsiniz

Girişimcilik düz bir çizgi değil. Beklenmedikleri bol. Kaygı ve endişelerinizi yönetemezseniz işinizi kaybedersiniz. Bu sebeple zihinsel yönetim yapmayı öyle ya da böyle öğrenirsiniz. Planlama, incelemenin yanı sıra, zihinsel rahatlama, kaygıdan hızlı çıkma, öfke yönetiminde de gelişme kaydedersiniz.

📌 Zamanı Yeniden Tanımlarsınız

Özellikle daha önce girişimci değilseniz sizin için hafta sonu-hafta içi, yaz tatili gibi zaman dilimleri vardır. Çünkü dünyadaki sistem böyle.

Bununla birlikte girişimci olduğunuzda tutkuyla yaşatmak istediğiniz işiniz için neredeyse zamansız çalışır, tatil olmayan zamanlarda tatil yapar, herkes uyurken siz uykusuz geceler geçirirsiniz. Ama bu size esnek ve zamanla oynamayı öğretir. Böylece veriminiz artar.

Girişimciliğin gizli faydaları elbette her birey için farklı işleyecektir. Bununla birlikte tutkunuzu oldurmak için ne kadar değişmeye istekli olduğunuzu en iyi siz bilirsiniz.

Bir yorum yazın

Ad
E-mail
Website
Yorum

en_GB