Girişimcilikte Başarılı Olmak için Bırakmanız Gereken 7 Alışkanlık

Girişimcilikte Başarılı Olmak için Bırakmanız Gereken 7 Alışkanlık

1- Başkaları tarafından beğenilmeyi bırakın.

İşinizi herkese beğendirmek mümkün değil, kabul edin. Tutkuyla yaptığınız ve piyasada değer oluşturan bir işiniz varsa, beklentiye girmeden üretin, beğeniler zaten siz istemeden gelecektir.

Herkese kendini beğendirmeye çalışmak beklentiyi yüksek tuttuğu için zihinsel yorgunluğa neden olur.

2-Her şeyi kontrol etmeyi bırakın.

Bazı şeyleri kontrol edebilirsiniz ama çoğu şeyi edemezsiniz. Kontrol edemediğiniz durumlar için stratejiler geliştirin ve esnek olun.

Zor zamanlarda,

  • Bu benim kontrolüm altında mı?
  • Kontrolüm altında olan tarafta ne yapabilirim?

Sorularını sorun. Ona göre aksiyon planı yapın.

3- Mükemmel olmayı bırakın.

Mükemmellik üzerinizde çok baskı oluşturur ve adım atmayı zorlaştırır. Elinizdekilerle ilerlemenin gücünü ve mükemmelliğin mümkün olmadığını öğrenin. ‘’Yeterince iyi” yi tanımlayın ve bunu nasıl sağlarsınız düşünün.

Hiçbir bebek yürüyüşe mükemmel başlamaz ama muhakkak başlar ve en sonunda istediği gibi yürür.

4- Toksik insanları bırakın.

Her konuda negatif konuşan, sürekli şikayet eden, söylenen, tehdit algısı ve kaygı düzeyi yüksek insanlardan uzak durun. Gerçekten bu kişiler yakın çevrenizde ise etkili çözümler için kolları sıvayın ve kendi ruh halinizi pozitife çekecek egzersizler öğrenin.

5-Kısa sürede başarı elde etme fikrini bırakın.

Başarı bir süreçtir ve herkesin süreci farklıdır. Kısayol yol yok ama keyifli yol her zaman var. Yolun ‘sizce’sinin tarifini yapmazsanız kendi yolunuzda bir yabancı olarak yürür ve yolda karşınıza çıkanları yönetemezsiniz.

6- Vaktinizin daha çok olacağını düşünmeyi bırakın.

Girişimci daha çok vakti olan değil, vakti elinde oynatma becerisine sahip olandır. Vakit tanımınızı kendinize göre ayarlayın. Bununla birlikte ‘acil’ işlere koştururken sakın ‘önemli’ işleri ihmal etmeyin

Hayatınıza etki edecek önemli işlerdir. Aciller günü kurtarır.

7- Sağlıksız yaşamayı bırakın.

Siz olduğunuz sürece gidecek bir işiniz varsa, sağlıksız yaşam tüm işi, dolayısıyla da gelirinizi etkileyecektir. Hem ruhen hem bedenen sağlıklı kalmak için size uygun bir yol bulun.

Önce kendinize yatırım yapın ve her durumda ayağa kalkmak için çözümler planlayın.

Girişimcilik, kendine özel durumları olan bir alan. Onu yaşarken kendinizi de yaşatmanız önemli. Her bıraktığınızın yerine sizi destekleyecek süreçler koymanız da işin püf noktası.

Bir yorum yazın

Ad
E-mail
Website
Yorum

en_GB