Girişimci Olmak İstiyorum Ama Bir Fikrim Yok, Ne Yapabilirim?

Girişimci Olmak İstiyorum Ama Bir Fikrim Yok, Ne Yapabilirim?

Bu soruyu o kadar çok alıyorum ki.

Girişimci olmak için net ve iyi bir iş fikrinin olması ilk adım.

Peki güçlü bir fikir oluşturmak için neler yapabilirsiniz?

  • Zamanın trendlerini araştırın.

Trendlerdeki problemler ve ihtiyaçlar insanların sorunlarını açıkça gösterir ve bu da potansiyel çözümler bulmanızı sağlar. Bunun için, mesela Google Trends deki verileri ücretsiz kullanabilirsiniz. Gözlem yapabilirsiniz. Veya kendi sorunlarınızdan yola çıkabilirsiniz.

  • Sorunlar Üzerine Düşünün

Girişimci olmak isteyenlerin çoğu yeni bir şey icat etmeye çalışır.
Dünyaya yeni bir şey icat etmek çok da kolay bir iş değil. Bununla birlikte çeşitli işlerdeki eksik yönleri keşfetmek veya bir ürünü/ hizmeti ihtiyaca göre farklılaştırmak daha kolaydır. Ve bazen de büyük başarılar getirebilir. Bunun için doğru araştırma yapmak çok önemli.

  • Sevdiğiniz neler var gözden geçirin.

Hangi işler sizi yaparken keyifli hissettirir? Bu sorunun cevabını hiç düşünmeyen o kadar çok kişi var ki. Bu nokta bir işte sizin için ana kriterleri olmalı. “Ne bulursam yaparım” diyenlerin buldukları onlara pek de mutluluk getirmiyor.

  • Doğru geri bildirimi sağlayın.

Önce fikrine değer verdiklerinize sorun ama her söyleneni satın almayın.

Derinlemesine düşünün. Dikkat ederseniz ‘Çok düşünün’ demedim, çok düşünmek az düşünmek kadar işi öldürür. Derin düşünün❗️

Doğru hedef kitlesindeki müşteriler ile konuşmak, onların farklı bakış açılarını değerlendirmek işiniz için pozitif etki sağlar. Her türlü araştırmayı çok önemsiyorum. Bana göre her işin %80′ ni araştırmadır.


Bununla birlikte lütfen sadece çevrenizde ve arkadaşlarınızda gördüğünüz bir eksikliğin tutacağına dair dar bir bakışın da kalmayın. Çevreniz sizden almayacak. (En azından ilk etapta) Siz geniş açıdan bakın.

Görebilenler için hayat, fırsatlarla dolu önemli olan sizin hangi fırsatı görebildiğiniz ve değerlendirebildiğinizdir.

Umuyorum bu yazı bir nebze olsun fikir oluşturmanıza katkı sağlar.

en_GB