Stresi Durdurmak için 10 Hızlı İpucu

Stresi Durdurmak için 10 Hızlı İpucu

Stres her yerdedir. İş, ilişkiler, hava durumu, sağlığınız veya mali durumunuz birer stres kaynağı olabilir.

Aslında bunlar kendi başlarına stresli değildir, ancak onları yorumlama şeklimizle stresi biz oluştururuz. Stres yapmanın farklı yolu olduğu gibi stresle mücadele etmenin de birçok yolu var.

Stresin hayatınızı ve girişiminizi ne kadar berbat bir hale getirebileceğini düşünürseniz, stresle mücadele etmeyi öğrenmeye değer olduğunu fark edersiniz. Sabırlı olun ve birkaç olası çözümü muhakkak deneyin.

Her gün yaşadığınız stresi azaltmak için işte size birkaç  hızlı ve kolay yol:

1- Gülümsemek için yol arayın.

Gülmek, strese karşı mükemmel bir panzehirdir. Sonrasında kendinizi fiziksel ve zihinsel olarak daha iyi hissedersiniz. Elinizin altında komik bir kitap bulundurun veya hızlı bir şekilde mizahla ilgili bir video seyredin.

2. İnançlarınız olsun.

Pek çok insan, dini inançlarının ve faaliyetlerinin streslerini azalttığını fark eder.  Dini inanışlar içinde tevekkül, umut, güç bulundurur. Size uygun bir dini bulup pratik etmek iyi gelecektir.

3. Hızlı bir şekerleme yapın.

Şekerleme uykusu beyninizi sıfırlar ve sizi tazeler. Şekerleme sürenizi test edin. Genelde 20 dakika yeterli olur. Bununla birlikte muhtemelen çok uzun süre uyuklarsanız kendinizi halsiz ve gergin hissedersiniz.  Uykudaki tatlı noktayı bulun.

4. Bir evcil hayvanla zaman geçirin.

Araştırmalar, bir evcil hayvanla temasın stres ve kaygıyı büyük ölçüde azalttığını göstermiştir. Bazı evcil hayvanlar stresi azaltmak için diğerlerinden daha iyidir. Bir köpeğin veya kedinin evcil bir tarantuladan daha rahatlatıcı olduğunu düşünebilirsiniz, ancak sizin için neyin işe yaradığına karar vermek size kalmıştır.

6. Günlüğünüze yazın.

Günlüğünüz yoksa, bir tane edinin. Basit bir not defteri her şey kadar iyi çalışır. Endişeli hissettiğinizde, günlüğünüzü çıkarın ve duygularınız hakkında yazın. Ve sonunda pozitif eylemler planlayın. Aptalca görünebilir, ancak yazmak olumsuz düşünceleri kafanızdan atmanın etkili bir yoludur. Deneyin ve ne kadar iyi hissettiğinizi görün.

7. Yürüyüşe çıkın.

Yürüyüşe çıkmak için ihtiyacınız olan tek şey bir çift ayakkabı.  Yürümek ücretsizdir, sizin için iyidir ve stresi yenmenin harika bir yoludur. Kısa da olsa yürüyüşü rutininize sığdırmanın bir yolunu bulun. Sonuçlardan memnun kalacaksınız.

8. Derin nefes alın.

İşin püf noktası, yavaş, derin nefesler almak ve nefesinize odaklanmaktır. Nefesinizi değiştirmenin ve zihninizi zorluklardan uzaklaştırmanın birleşimi sihir gibidir. Yavaş bir nefes alın, iki saniye tutun ve sonra yavaşça bırakın. Sürece konsantre olurken bunu 10 kez yapın.

9. Müzik dinleyin.

Müzik, duygularınızı değiştirmek için oldukça etkili bir yoldur. Doğru müzik seçimi ile kendinizi mutlu, üzgün, enerjik veya kızgın hissettirebilirsiniz. Müziğinizi akıllıca seçin ve elinizin altında kaliteli bir liste bulundurun. Benim tercihim doğal sesler. Doğadaki su, kuş, yaprak dalga sesi kadar iyi gelenini bilmiyorum.

10. Bir çözüm listesi yapın.

Gelecek kaygısı taşıdığın için strese giriyorsunuz. Endişelenmek yerine, sizi rahatsız eden şeylerle başa çıkmanın bir yolunu bulun. Zorluklarınızı çözmek için neler yapabileceğinize odaklanırsanız daha az stresli olursunuz.

Stres fiziksel ve zihinsel sağlığınız için kötüdür. Stresin yarattığı fiziksel ve zihinsel etkilerle mücadele etmenin birçok yolu var.

Stres yaşadığınızda kullanabileceğiniz birkaç araca sahip olun. Zamanla, sizin için en uygun  yöntemleri bulacak ve etkili kullanarak hızlıca ayağa kalkabileceksiniz.

en_GB