ETKİLİ ÖĞRENMENİZ İÇİN 8 İPUCU

ETKİLİ ÖĞRENMENİZ İÇİN 8 İPUCU

Eminim ki siz de daha fazla zamana ihtiyaç duyuyorsunuz. Yeni bilgi ve becerileri öğrenmek hayatınızın önemli bir parçasıysa, özellikle girişimcilikle birleştiğinde, öğrenme sürenizi yönetmek çok daha kıymetli hale gelir.

Daha hızlı ve verimli bir şekilde nasıl öğrenebileceğinizi bulabilirseniz, geriye kalan zamanı başka bir şey yaparak değerlendirebilir veya işinizi büyütmek için kullanabilirsiniz.

Hayat gereksiz yere zaman kaybetmek için çok kısa.

Öyleyse neden etkili yöntemler kullanmayı tercih etmeyesiniz?

Nasıl daha verimli ve etkili bir şekilde öğrenebileceğinize dair bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Bu ipuçlarıyla daha iyi ve daha hızlı öğrenebilirsiniz.

1-Tüm öğrenme stratejileri sadece başlangıç noktalarıdır. Her insanın kendine özgü, en iyi öğrenme yolu mutlaka vardır. Denemek önemli. Bedeniniz için en iyi diyeti bulmak ne kadar zaman alıyorsa, beyniniz için en iyi öğrenme stratejilerini bulmak da belli zaman alabilir.

2-Tekrarlanan çaba, genellikle çabanızın en iyi kullanımıdır. Çoğu şey daha küçük zaman dilimlerinde daha iyi öğrenilir. Örneğin, bir yabancı dil kelime sınavına her gün birkaç kez 5 dakika kelimeleri gözden geçirerek hazırlanmak, sınav günü 2 saat çalışmaktan çok daha kolay ve etkilidir.

3-Hafızanızı en üst seviyeye çıkarmak için pratik gereklidir. Sadece bunu yaparak, bir şeyleri ezberleyerek daha iyi hale gelebilirsiniz. Her gün ezberleme yetenekleriniz üzerinde çalışın.

4-Anlamak, ezberlemek kadar önemli olabilir. Ezberleme gerekebilir, ancak anlamak, yapılması gereken ezberleme miktarını sınırlayabilir. Farklı fikirler arasındaki bağlantıları arayın. Öğrendiğinizi anlamaya çalışın.

5-Birden fazla kaynak kullanın. Farklı kitaplar, insanlar ve diğer kaynaklar bilgiyi farklı şekillerde sunar. Her bakış açısı, size daha büyük bir anlayış düzeyi sağlayabilir. Farklı kaynaklar bir konuda kafanız karıştığında kullanmak için harika bir taktiktir.

6-Başkalarıyla çalışmak yardımcı olabilir. Bu fikir, bazı insanlar için diğerlerinden daha iyi işe yarar. Bir grup ortamında çalışmak, size farklı bir bakış açısı sunabilir. Aynı zamanda sorularınıza cevap almak için bir araç olabilir. Yetişkinler, okul çağındakilerden çok daha fazla öğrenme esnekliği ararlar.

7-Kendi notlarınızı oluşturun. Ders kitabı okumak faydalı olabilir. Başka birinin notlarını kullanmak da yardımcı olabilir. Ancak hiçbir şey, kendi benzersiz notlarınızdan daha yararlı olamaz. Çünkü yazmak, el, göz ve beyin arasında harika bir kaydetme sağlar. En önemli bilgi ve kavramları listeleyin. Ve sonra yazın. Gerektiğinde tekrar yazın. Öğrenmek istediğiniz bilgileri içeren bir kitabı okurken notlar oluşturun. Bir ders alıyorsanız, notlarınızı daha sonra yeniden yazın.

Başka birinin notlarını ödünç alırsanız, onları da yeniden yazın. Notlarınızı sizin için çalışacak şekilde özelleştirin.

8-Düzenli aralar verin. Kendinizle deneyler yapın ve en iyi çalışan yolu belirleyin. Araştırmalar, çok kısa zaman dilimlerinin ezberleme için en iyi olduğunu gösteriyor. Diğer şeyleri öğrenmek ve ara vermek için maksimum 30-60 dakika gereklidir.

Özetle, sizin özgün tarzınızı ortaya çıkarın, istediğiniz duyguları canlı tutun. Deneyin. Zaman içinde tarzınız oturacaktır.

en_GB