Dilara Murabıt

Dilara Murabıt

BİR TATLI TESADÜF MÜ? Esra Doyuk Hanımcımla tanışmamız instagram üzerinden oldu. Meta Programlar ve Koçlukta Etkili Kullanımı programı hakkında küçük bir grupla eğitim yapacağının bilgisini verdi ve katılmak isteyip istemeyeceğimi sordu.

Biraz tedirgin oldum. Online canlı eğitime ilk defa katılacaktım ve Esra Hanımcım İngiltere’den, Belçika’dan başka bir koç arkadaşımız, ben Türkiye Bursa’dan ve farklı şehirden koçlar da olacaktı. Dedim ki kendi kendime ‘Katıl bu çok güzel bir etkileşim olacak.’ ve kendim için bir ilki güzel bir platformda gerçekleştirmiş olacaktım.

Acaba Esra Hanımla denk gelmemiz tesadüf müydü yoksa hayatın hedeflerime ulaşabilmem için bana açmış olduğu değişim yenilik kapısı mıydı?.

Hayatta tesadüf diye bir şey yoktur aslında elimize geçen fırsatları değerlendirmeliyiz.

Meta Programlarla Koçluk eğitimi herkesin kendine güzellikler katacağı bir program. Bazen bir şey için yıllarca diretirsiniz olmazda eğitimden sonra bakarsınız ki aslında aynı dili konuşmuyormuşuz ben kare; o üçgense benim kare şeklinde soru sormamı anlamaz onun üçgen olduğunun farkına varıp onun dilinden soru sormalıyım kestirip atılan cevaplar yerine uzun uzun sohbetler edip onunda ne istediğini anlayabileyim.

Ben öğretmenlik ve koçluk yapıyorum kendime ait koçluk ofisim var okulumuzda da koçluk sistemi işliyor. Meta Program sonrasında onların dilini daha iyi anlayıp iletişimimizi güçlendirdim, doğru sorularla onlara hitap eden sorular sorabilmeyi başararak kendilerini açmalarına yardımcı oldum.

Meta Programlar ve Koçlukta Etkili Kullanımı eğitimini sadece koçların ve eğitimcilerin alması gerektiğini düşünmüyorum, karşısındaki insanı anlayıp isteklerine doğru hitap etmek isteyen herkesin hayatı kolaylaştırmak adına almalı diye düşünüyorum.

Geçen 3 hafta önce Bursa`da bir güzellik merkezine gittim, randevu saatimi bekliyordum. Merkezin telefonu çaldı. Halkla ilişkilerdeki hanımın telefonun diğer ucundaki kişiyle konuşmalarına kulak misafiri oldum. Güzellik merkeziyle ilgili sorulan bir kaç sorudan sonra telefonun diğer ucundaki kişinin burcunu tahmin etti, işte bunu seversiniz böyle istersiniz falan filan karşı tarafın istediği her şeyi söyledi. Telefonu kapatınca ‘Burçlarla ilgileniyorsunuz galiba, telefonda o kadar uzun burçlar hakkında konuşunca dikkatimi çekti‘ dedim. ‘Halkla ilişkilerde olduğum için müşterilerimi anlama onların isteklerin bulmaya hitap etmeye çalışıyorum’ dedi.

Aslında hepsi karşı tarafı anlayabilmekten, doğru soru sormaktan geçiyordu. Meta programları bilmiş olsa burçların klişeleşmiş özelliklerinden ziyade karşı tarafı çok çok daha iyi anlayıp isteklerine hitap edebilir doğru soru sorabilirdi diye düşünüyorum. Uzun lafın kısası mesleğinizde hayatınızda karşı tarafı anlamak isteklerine hitap edebilmek aynı dili konuşabilmek içine ya da hepsini geçtim kendi isteklerinize ulaşabilmek için Meta Programlara katılın derim.

en_GB