Hatice Özcan

Hatice Özcan

Sayın Esra Doyuk Hanım’dan aldığım ‘İş Olarak Koçluktan Kazanmak’ programını tamamladım. Programın bendeki etkileri çok büyük ama bundan önce neden bu programa başladım oradan söze girmek istiyorum. Eğitimimi tamamlayıp profesyonel koç olduktan sonra, koçluk yetkinliklerimi geliştirmeye çalıştım, bu işi en iyi şekilde nasıl yapabilirimin derdine düştüm. Ama çözemediğim bir soru ile karşı karşıya kaldım. Koçluk alanlardan nasıl ücret talep edeceğim? İşi yap ama para kazanma, bu bir yerden sonra ilerlemedi tabi.

Koçluğu iş olarak yapıp para kazanmanın çok zor olduğuna inanır hale geldim ve yeni bir iş için arayışlara başladım. Tam da bu dönemde karşılaştım söz konusu program ile. İnstagram’da gezerken bir reklam geldi önüme.

İş Olarak Koçluktan Kazanmak İster misiniz? Hızla okuduğum reklam sanki beni anlatıyordu. Ön görüşme ve kesin kaydın ardından süreç başladı.

Daha ilk haftada bir koç olarak koçluğu nasıl yapılandırmalıyım sorusuna odaklanan program, koçluk alanlar karşısındaki tutumunuzdan sosyal medya reklam metinlerine kadar çok geniş bir yelpazede sunulmakta. Web sayfanız, sosyal medya araçları nasıl olmalı, hedef kitlenize göre nasıl şekillendirilmeli, hedef kitlenize ulaşmak için kullanılabilecek yollar ve daha nice konu detaylı ve sistematik bir şekilde programda sunulmaktadır.

Bu program sayesinde bir yandan konular üzerinde çalışırken bir yandan da ‘reklam-pazarlama-satış’ üçlüsünün nasıl etkin kullanacağımı da öğrendim. Sadece ürün ve hizmetin iyi olmasının yeterli olmadığı günümüz dünyasında, ‘reklam-pazarlama-satış’ araçlarını spesifik olarak sunduğum hizmete uyarlamanın yollarını öğrendim.

Bu süreci kendi çabamla ne kadar sürede tamamlardım bilmiyorum ama bu program sayesinde daha fazla bir yolu çok kısa bir sürede kat ettim. Finish çizgisine giden kaplumbağa iken tavşana dönüştüm. Bu dönüşümde programın zihin netliği, önceliklendirme ve yol-yöntem belirleme konularında yol gösterici olmasının payı çok büyüktür.

Program filtrelerimi ve algoritmamı değiştirdi. Değişen bakış açımla sunduğum hizmeti nasıl daha farklı, nasıl daha iyi, nasıl daha hedef kitleye uygun hale getirebileceğimi öğrendim. Yani o sunduğum işin ‘bence’sini nasıl oluşturabilirim bunu öğrendim.

Ayrıca, sadece gideceğim yolu değil, hedefe ulaştıktan sonra da daha farklı ne yapabileceğimi, kendimi nasıl besleyeceğimi, sunduğum hizmeti nasıl farklılaştırabileceğimi, hedef kitlemdeki kişilere ulaşmak için neler yapabileceğimi de öğrendim bu program sayesinde.

Programın bendeki etkilerinden biri de kendimde şahit olduğum gelişmeler ve değişikliklerdir. Çevremden üst üste “bu program sana iyi geldi” yorumlarını aldım. Kendi işini kuran güçlü bir kadın olarak, öğrendiklerim doğrultusunda adım adım ve daha hızlı ve stratejik şekilde hedefime doğru ilerledim.

Sayın Esra Doyuk’un donanımlı, özverili ve verici bir mentör olması programın verimini ve etkisini artırmaktadır. Ciddiyet ve samimiyetin hakim olduğu mentör-mentee ilişkimizde aklımdaki her konuyu çok rahatlıkla sordum, danıştım. Aldığım cevaplar ise beklediğimin çok ötesinde ihtiyaçlarımı karşıladı. Haftalık görüşmelerimizin dışında rahatlıkla Esra Hanım’a ulaşabildim, kendisi de sürece dair fikirlerini sürekli benimle paylaştı.

Programa dair söylenecek daha çok söz var. Ancak özetle diyeceğim odur ki, koç olarak koçluktan kazanmanın zor olduğu ülkemizde, her koçun alması gereken bir eğitimdir. Koçluğun bir iş olarak nasıl yapılacağını, sadece koç değil, koçluktan kazanan bir koç olmayı öğrenmek isteyen herkesin ihtiyacına cevap veren bir program. Koçluk yolcuğumun başında verdiğim en isabetli karardır bu programı almak.

Bunun için Sayın Esra Doyuk’a ve karşıma çıkan reklam metnine minnettarım.

Hatice Özcan

en_GB